sâmbătă, 22 mai 2010

My favorites


Poveste...
Psyche era o tânără vestită pentru frumusetea ei care, datorită acestui fapt, şi-a atras asupră-şi gelozia Aphroditei.
Pentru a împlini porunca unui oracol, părinţii lui Psyche au părăsit-o pe un munte înalt, de unde -spunea oracolul- avea să vină s-o ia de nevastă un monstru.
Într-adevăr, Psyche a fost luată de vânt şi dusă într-un palat îndepărtat.
Acolo, un necunoscut care n-o întâlnea decât noaptea şi al cărui chip în felul acesta Psyche nu putea să-l vadă, a făcut-o soţia sa şi stăpâna unor bogăţii nemăsurate.
Psyche a trăit astfel o vreme, fericită. Dar...
Condiţia acestei fericiri era ca ea să nu caute să vadă, niciodată, chipul soţului iubit.
Împinsă de curiozitate, Psyche a încălcat însă legământul.
Intro noapte ea a aprins în taină un opaiţ şi la lumina lui a văzut, în locul unui monstru îngrozitor, cum bănuia, un tânăr nespus de frumos care dormea alături de ea. Zeul Eros -căci acesta are frumosul tânăr- mânios pe faptul că Psyche i-a încălcat porunca, a părăsit-o în acel moment, dispărând în văzduh.
Cuprinsă de disperare, Psyche a pornit atunci să cutreiere lumea pe urmele lui. Dupăa multe căutări zadarnice, ea a poposit în palatul Aphroditei.
Acolo, zeiţa cea geloasă a pus-o la multe încercări şi trude până în ziua când, făcându-i-se milă de nenorocirea ei, zeul Eros, care o iubea totuşi, a luat-o cu sine pe Psyche în ceruri unde, cu voia lui Zeus, a făcut-o nemuritoare, trăind veşnic alături de ea.

6 comentarii:

  1. ...se scurge timpul. Chiar cel de 2011 este pe terminate. Ni se scurg viețile. Postari pe blog din 2011 întârzie... centrifuga sorții ne amețește. Ai grijă de tine, icarus! Te rog eu.

    RăspundețiȘtergere
  2. ...se apropie pastile OM unic eu

    RăspundețiȘtergere
  3. ciclicitate. mâini desenânde desenându-se desenând. se apropie paștele. eu unic om.

    RăspundețiȘtergere